×

!IMG_1076

Банановий хліб з вівсяними пластівцями

Інгредієнти

• Вівсяні пластівці – 100 г;
• Борошно – 300 г;
• Соняшникова олія – 80 г;
• Волоський горіх (фундук) 100 г;
• Яйця – 3шт.;
• Банан – 4 шт.;
• Цукор – 200 г;
• Апельсинова цедра;
• Родзинки – 50 г;
• Розпушувач – 10 г;
• Кориця – за смаком;
• Дрібка солі.

Процес приготування:

1. Змішайте борошно з розпушувачем, корицею, сіллю, горіхами, вівсяними пластівцями, родзинками і цедрою апельсина (щоб смак і аромат горіхів у випічці відчувався яскравіше, горіхи слід попередньо обсмажити протягом 5-8 хвилин на добре розігрітій сковороді).
2. Поріжте великими шматками банани (ідеально використовувати м’які банани з потемнілою шкіркою) і зробіть із них пюре, додайте яйця і збийте отриману суміш. Потім додайте рослинну олію.
3. Додайте бананово-яєчну масу до сухих інгредієнтів і гарненько все перемішайте.
4. Змастіть форми для запікання вершковим маслом, притрусіть борошном. Заповніть форму на 2/3.
5. Випікайте хліб при температурі 170 градусів протягом 40-50 хвилин. Перевірте готовність за допомогою дерев’яної палички або зубочистки. Проткніть паличкою хліб – якщо вона залишиться абсолютно сухою, то він готовий! Дайте хлібу трохи охолонути і тільки потім діставайте із форми. Наріжте та подавайте хліб холодним.