×

!IMG_2071

Грушевий торт без випічки

Інгредієнти

• Цукор – 70 г;
• Вершкове масло – 60 г;
• Насіння соняшнику – 50 г;
• Волоський горіх – 50 г;
• Вівсяні пластівці – 80 г;
• Чорний шоколад – 80 г;
• Рафінована рослинна олія – 1 ст. л.;
• Груша (для сиропу) – 400 г;
• Вода (для сиропу) – 400 мл;
• Цукор (для сиропу) – 100 г;
• Желатин (для желатинового шару) – 10 г;
• Паличка кориці (для сиропу) – за смаком;
• Сік половини лимона (для желатинового шару) – за смаком;
• Цукрова пудра (для швейцарської меренги) – 80 г;
• Яєчний білок (для швейцарської меренги) – 2 шт.;
• Желатин (для швейцарської меренги) – 5 г;
• Синій виноград для декору.

Процес приготування:

Приготування грушевого сиропу:
1. Розтопіть цукор до коричневого кольору, залийте водою, додайте корицю, грушу та варіть півгодини.
Приготування нижнього коржа:
2. На гарячій сухій сковорідці підрум’яньте горіхи, додайте соняшникове насіння та вівсяні пластівці.
3. Потрохи додайте цукор, перемішуючи суміш, щоб він рівномірно розподілився та розтопився.
4. У суміш, до цукру, що розтає, невеликими порціями додайте вершкового масла (30 г). Смажте суміш, помішуючи, доки цукор не розтопиться повністю. 1/4 мюслів відкладіть для декорування страви.
5. Розтопіть шоколад на водяній бані разом із вершковим маслом (30 г) та рослинною олією. Змішайте з основною частиною теплих мюслів.
6. Викладіть цю суміш на форму для запікання та сформуйте корж. Потім залиште форму у морозилці на 10-15 хвилин.
Приготування желатинового шару:
7. Желатин замочіть у холодній воді, а потім розчиніть у гарячому грушевому сиропі. Додайте лимонний сік. Остудіть жиле на крижаній бані.
8. Груші наріжте кубиками й викладіть на охолоджений корж. Зверху налийте грушеве желе. Залиште торт у холодильнику на 20 хвилин.