×

!IMG_9706

Класична гранола

Інгредієнти

• Вівсяні пластівці – 400 г;
• Мед – 50 мл;
• Вершкове масло – 50 г;
• Волоські горіхи – 80 г;
• Родзинки або сушена журавлина – 100 г;
• Ванільний цукор – за смаком;
• Кориця – за смаком;
• Дрібка солі – за смаком.

Процес приготування:

1. Обсмажте на сухій сковорідці волоські горіхи. Подрібніть їх на невеликі крихти.
2. В одній посудині змішайте мед, розтоплене вершкове масло, ванільний цукор, корицю і сіль. У іншій – вівсяні пластівці та горіхи.
3. З’єднайте дві маси. Перемішуйте делікатно, щоб не зіпсувати структуру пластівців і максимально зберегти їх цілими.
4. Застеліть деко пергаментом та викладіть на нього тонким шаром отриману масу.
5. Випікайте при температурі 150 градусів близько 30 хвилин. Кожні 10 хвилин перемішуйте гранолу. Готова гранола суха та має золотистий колір.
6. Змішайте гарячу гранолу з родзинками або журавлиною. Нехай повністю охолоне. Зберігайте в герметичній посудині.