×

!IMG_0253

Шоколадно-горіхова гранола з фініками

Інгредієнти

• Вівсяні пластівці – 400 г;
• Фініки (очищені від кісточок) – 100 г;
• Мигдаль – 50 г;
• Волоські горіхи – 50 г;
• Сушена журавлина або вишня – 80 г;
• Мед – 50 г;
• Вершкове масло – 50 г;
• Какао порошок – 1 ст. л.;
• Ванільний цукор – за смаком;
• Дрібка солі.

Процес приготування:

1. Змішайте мед, розтоплене вершкове масло, ванільний цукор і сіль.
2. Подрібніть горіхи на велику крихту, змішайте з вівсяними пластівцями і какао-порошком. З’єднайте обидві маси.
3. Викладіть гранолу на деко, застелене пергаментним папером, і випікайте 40 хвилин при температурі 150 градусів, перемішуючи її кожні 10 хвилин. Гранола готова, коли повністю суха і золотиста.
4. Змішайте журавлину (вишню) і нарізані кубиком фініки з теплою гранолою. Нехай повністю охолоне. Зберігайте у герметичному посуді.