×

!IMG_8636

Вівсяні млинці за старовинним рецептом

Інгредієнти:

• Пшеничне борошно – 1,5 ст.;
• Вівсяна мука – 2,5 ст.;
• Молоко (вода) – 3 ст.;
• Вершки – 0,5 ст.;
• Яйця – 3 шт.;
• Цукор – 2 ст. л.;
• Вершкове масло – 2 ст. л.;
• Дріжджі – 30 гр;
• Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Налийте у каструлю трохи теплого молока і розведіть у ньому дріжджі.
2. Змішайте у мисці пшеничне борошно і вівсяну муку (можна взяти вівсяні пластівці миттєвого приготування або звичайні подрібнені вівсяні пластівці).
3. Насипте суміш у каструлю з молоком, добре розмішайте. Дайте опарі піднятися.
4. У тісто, що підійшло, додайте збиті з сіллю і цукром яєчні жовтки, потім розтоплене вершкове масло. Суміш добре розмішайте.
5. Окремо збийте яєчні білки та вершки. З’єднайте їх та обережно, лопаткою, додайте до тіста, щоб максимально зберегти його легкість.
6. Нехай тісто підійде знову. А потім звичайним способом випікайте із нього млинці.