×

11jpg26032015132310_3c78e3bf3c65e1e759732d2bd784800b

Вівсяний кекс з вишнею

Інгредієнти

• Вівсяні пластівців – 1 ст.;
• Молоко – 300 г;
• Яйця – 3 шт.;
• Цукор – 2 ст.;
• Вершкове масло – 300 г;
• Борошно – 300 г;
• Розпушувач – 2 ч. л. (без гірки);
• Лимонний сік – 1 ст. л.;
• Волоський горіх – 1 ст.;
• Вишня свіжа або заморожена – 350 г.

Процес приготування:

1. Вівсяні пластівці залийте молоком, щоб набухли.
2. До яєць додайте цукор, збийте у блендері до густої маси.
3. У борошно додайте розпушувач, перемішайте.
4. У яєчно-цукрову суміш додайте заздалегідь розм’якшене масло. Збивайте суміш, поступово додаючи борошно з розпушувачем та обсмажені подрібнені горіхи.
5. Потім додайте у тісто вівсяні пластівці з молоком і ретельно перемішайте.
6. Роз’ємну форму для запікання вистеліть папером для випічки, злегка змастіть вершковим маслом і присипте борошном.
7. Викладіть тісто у форму для запікання. Зверху на тісто викладіть вишню.
8. Випікайте у духовці при температурі 180 градусів. Якщо верх кексу швидко зарум’яниться, необхідно накрити його фольгою. Час випікання – 1-1,5 години.
9. Вийміть кекс з духовки, накрийте чистим рушником. Остудіть його у формі для запікання. Коли кекс охолоне, його можна полити шоколадною глазур’ю.