×

!IMG_2306

Вівсяний пиріг із лимонним кремом

Інгредієнти

• Вівсяні пластівці – 200 г;
• Борошно – 200 г;
• Розпушувач – 1 ч. л. (без гірки);
• Вершкове масло – 150 г;
• Дрібка солі;
• Цедра одного лимона.
Лимонний крем:
• Лимонний сік – 200 мл;
• Яйця – 3 шт.;
• Цукор – 100 г;
• Борошно – 15 г;
• Кукурудзяний крохмаль – 15 г;
• Вершкове масло – 20 г.

Процес приготування:

1. Змішайте борошно, розпушувач, сіль, цедру лимона, цукор і кубики холодного вершкового масла, розітріть на крихту, а потім додайте вівсяні пластівці. Розділіть отриману масу на дві частини. Одну тонким шаром розподіліть у формі для запікання, зверху притисніть її, щоб цей корж став більш щільним. Зверху додайте шар лимонного крему, а на нього висипте іншу частину крихт.
2. Випікайте при температурі 170 градусів 25-30 хвилин.
Лимонний крем:
1. Підігрійте у сотейнику лимонний сік.
2. У мисці за допомогою вінчика-збивалки з’єднайте яйця з цукром, борошном і кукурудзяним крохмалем. Додайте гарячий лимонний сік. Гарненько перемішайте і додайте все у сотейник. Постійно помішуючи, доведіть масу до кипіння. Варіть ще кілька хвилин. Зніміть з вогню і додайте вершкового масла. Перш ніж змащувати корж – остудіть крем.
3. Готовий пиріг можна прикрасити цукровою пудрою і лимонними цукатами.